Jambu Batu Anwar Ibrahim : Mesti Tengok!!

photo

Inilah dia Farhash Wafa Salvador, pemuda berasal dari Perak yang merupakan salah seorang jambu terbaru Anwar Ibrahim yang amat setia. Kalau tengok rupa dan badan, inilah jambu idaman Anwar Ibrahim yang membuatkan Anwar makin berahi. Farhash juga adalah graduan dari universiti luar negara dan mula berkhidmat sebagai jambu Anwar semenjak Mac 2008.
Dengar kata Farhash ni orangnya berlagak dan sombong tetapi selalu menangis dan mengadu  pada Anwar kerana diboikot dan dipulau staff-staff lain. Ramai staff-staff di PKR dan pejabat Anwar mengangap Farhash cuma tahu cakap besar tetapi habuk pun tarak. 

Tetapi kerana berstatuskan jambu Anwar, tiada siapa dalam PKR yang boleh mengugat Farhash kerana di belakangnya adalah Azmin Ali selaku "ketua jambu-jambu". 

Farhash juga sekarang mendapat habuan istimewa dilantik sebagai Pengarah dalam Syarikat Qaswa Auto milik Azmin Ali, syarikat yang menjual kereta import mewah. Kalau tak percaya pergilah tilik di depan pejabat Qaswa di Taman Tun berhampiran dengan Restoran Ismail. 

Farhash juga ditugaskan untuk menjaga Aasil Kazi Ahmad, seorang lagi jambu Pakistan Anwar (Munawar Anees junior) yang menjaga jutaan wang Anwar di pejabat Washington. 

Farhash juga adalah staff Anwar yang gila glamour dan suka publisiti, sepertimana gurunya, Azmin Ali.

Daripada sumber-sumber dalaman, dia juga selalu ditilik tapak tangan oleh Anwar yang mengatakan kalau Farhash jadi sahabat, akan jadi sahabat yang paling baik dan setia. 
Cerita inilah yang dijaja oleh Farhash kepada budak-budak AIC (Kelab Anwar Ibrahim). Anwar juga kerap mengosok manja ketulan badan Farhash, walaupun di hadapan orang. 

Sumber dari inner circle, Farhash cuba memijak kepala Ibrahim Yaacob (Ketua Staff Anwar di pejabat Seksyen 16, PJ), dan mengatakan Ibrahim Yaacob si 'tua tak sedar diri' dan 'lembap' tetapi pada masa sama cuba mengorat anak Ibrahim Yaacob. 
Walau bagaimanapun, apakan daya Ibrahim Yaacob yang sudah tua dan tidak hensem lagi, maka Farhash lah yang akan selalu dilindungi oleh anwar.

Selain memegang jawatan koordinator Anwar Ibrahim, dia juga menjadi penasihat kepada Kelab Anwar Ibrahim. 
Farhash ini lah yang menjadi idola anak-anak muda bodoh dalam Kelab Anwar Ibrahim. Senang cerita, si bodoh mengkoordinat orang-orang bodoh. 
Farhash selalu menceritakan kepada budak-budak AIC, betapa dia sebenarnya mempunyai 'connection' yang cukup kuat dalam kongsi gelap dan juga selalu menang dalam mana-mana pergaduhan. 
Cerita-cerita ini membuatkan anak-anak muda AIC terganga dan teruja. Tetapi pada hakikatnya, menurut sumber dalaman AIC sendiri Farhash cuma berbohong untuk membuatkan orang takut kepadanya. 

Farhash pernah kelihatan beberapa kali oleh spy-spy kami, mabuk di kelab-kelab malam sekitar Kuala Lumpur dan juga seperti sasau mengambil ubat. 

Menurut inner circle lagi, semasa Saiful bekerja dengan Anwar, Saiful menjadi saingan sengit Farhash yang ingin mencuri hati Anwar ketika itu. Sungguh pun Farhash banyak membuat hal, dia selalu menjadi hero di mata Anwar dan kerap menceritakan tentang betapa heronya dan sayangnya Anwar kepadanya.

Farhash bersama temannya,  Safawati Mustafa, pemilik Syarikat AmpangPress dan juga bekas pembantu Nurul Izzah. Tetapi Safawati sendiri sudah berlaga angin dengan Nurul Izzah. 

Pasangan inilah yang banyak mendapat projek-projek printing daripada Azmin Ali, dan akhirnya setelah mendapat restu daripada Azmin dan Anwar, mereka bakal dijodohkan. 

Pesanan saya kepada Farhash : Jaga Safawati elok-elok daripada mulut buaya Anwar dan Azmin.

Farhash juga mempunyai cita-cita yang tinggi untuk membina kekuatan dalam AMK. Bagi Farhash, Shamsul katik, Chegubard dan juga Rafizi bukanlah tandingannya. 

Sumber yang dekat dengan Farhash juga memaklumkan bahawa Farhash memang memandang rendah ketiga-tiga pemimpin AMK tersebut. 

Baginya, Shamsul tiada gaya, gemok dan tidak hensem, manakalah Chegubard cumalah hero jalanan dan tiada class, manakala Rafizi pula 'si lembut'. 

Nik Nazmi pula katanya, seperti budak belum habis sekolah dan bodoh politik. Tetapi Farhash menarik balik hasratnya atas sebab-sebab tertentu. Mungkin Anwar dan Azmin lebih selesa untuk Farhash dekat dengan mereka sebagai inner circle.

Anwar tahu dan sedar segala keburukan Farhash, namun sehingga kini, Farhash masih menjadi budak kegemarannya. Dan diberi pula hadiah istimewa sebagai pengarah Syarikat Azmin. 

Bukan senang orang lain untuk mendapat layanan istimewa ini. Kalau Farhash cuma sebagai staff biasa, sudah tentu dia tidak dapat layanan-layanan istimewa ini.

Post a Comment