PENDEDAHAN : Fans Page FB Cina Benci Melayu


GHOSTWRITER :
 Cina kini semakin lupa dari mana asal usul mereka tahap melampau!!! Tinggal di Malaysia, dapat hak kewarganegaraan Malaysia secara percuma melalui "jus soli" dan syarat yang amat mudah. Tidak cukup dengan itu, cuba pula menuntut hak samarata dengan bumiputra. Dan kini dah pandai membuka group benci melayu pula. Dengan menggunakan penulisan dalam bahasa cina, group ini telah mencapai 4,391 fans.

4 comments:

-krisjawa lok3- said...

Tak bolehkah pihak yang berwajib mengesan penulis FB tu? Memang generasi muda cina dah terlupa peristiwa 40 tahun yang silam..Jangan lupa apakan terjadi sekiranya Orang Melayu dah hilang kesabarannya....

ghostWRITER said...

ghostwriter akan melaporkan perkara ini kepada SKMM supaya dapat diambil tindakan terhadap pihak yang terlibat..

Anonymous said...

Report je tapi jangan harap menteri Amaran!! akan buat tindakan, kat melayu cepat je tindakan...

Anonymous said...

lu olang ni bising2 apasal?. Lu orang yang kasi kerakyatan kat olang cina. Pemimpin Lu olang yang tulung cina, kasi business sama cina, cina kasi lasuah pun lu olang telima. Sama2 melayu lu olang dengki2 kasi bunuh, kasi bomoh.
Apasal lu olang tak bunuh cina saja mcm australia buat dulu kan senang.
Lu olang kata olang cina tak tau cakap melayu. Tapi lu olang jugak yang tukar bahasa melayu ke bahasa english di sekolah.
Olang cina kasi pertahan sama budaya cina. Olang melayu ikut budaya balat.
Anak olang cina study luar negara ambik doktor tak diiktiraf. Kami lamai2 pi jumpa pemimpin kami kasi lawan sama kementerian kesihatan. Anak melayu, JPA kasi antar pi universiti medic tak diiktiraf. Pemimpin melayu tak mau tulung pasat bukan anak dia.
Lu olang melayu lembik sama cina. Kalau lu olang ada di china atau negara lain, siapa pun tak mau tulung sama lu. Tak mau kasi can sama lu.
Sekalang ni lu olang mau menci sama cina apasat?. Lu olang yang bodoh...

Post a Comment