KEPALA LEMBU : MALAYSIAKINI Memperkudakan NGO serang SKMM

Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia (SKMM) diserang oleh Malaysiakini atas sebab siasatan terhadap ISU KEPALA LEMBU. Isu ini dianggap isu sensitif yang boleh membawa kepada kemudaratan terhadap negara. Semangat perkauman akan membara dan ini boleh membawa kepada peristiwa 13 Mei berulang lagi. Dengan memperkudakan NGO (semalam gerakan, kelmarin MCA), Malaysiakini semakin berani menabik dada menyuarakan "Freedom of the Press".


KEBEBASAN BERSUARA LEBIH PENTING DARI KESELAMATAN NEGARA KER?


MALAYSIAKINI ni faham tak Perlembagaan Negara? Perkara 10 (1) (a) tiap-tiap warganegara berhak kepada kebebasan bercakap dan bersuara tepi kena tengok juga Perkara 10 (2) (a) apa-apa sekatan yang didapatinya perlu atau suai manfaat demi kepentingan keselamatan Persekutuan atau mana-mana bahagiannya, hubungan baik dengan negara-negara lain, ketenteraman awam atau prinsip moral dan sekatan-sekatan yang bertujuan untuk melindungi keistimewaan Parlimen atau mana-mana Dewan Undangan atau untuk membuat peruntukan menentang penghinaan mahkamah, fitnah, atau pengapian apa-apa kesalahan.

AGAK-AGAK ISU KEPALA LEMBU NI ADA UNSUR HASUTAN YANG MEMBAWA KEPADA ANCAMAN KESELAMATAN NEGARA TAK?


SALAH KE SKMM SIASAT?


KENAPA PERLU TAKUT KALU TAK BUAT SALAH... BAGI JERLA KERJASAMA.. APA SUSAH?


HORMAT SAMA UNDANG-UNDANG WAHAI SUARA MALAYSIAKINI..

KALU NAK FREEDOM SANGAT, LUCUTKAN KERAKYATAN MALAYSIA, PI MASUK KERAKYATAN AMERIKA. KAT SANA HANGPA FREE NAK BUAT CERITA....


BUAT SKMM, LUCUTKAN SAJA LESEN MALAYSIAKINI, TAKPAYAH BAGI MUKA KAT DEPA, LAGI BAGI MUKA, LAGI MENJADI-JADI PERANGAI DEPA.

Post a Comment