KEPALA LEMBU KETERLALUAN.....


Anakmuda sokong statement ahli Parlimen Jerlun, Datuk Mukhriz Tun Mahathir kesal dengan tindakan sekumpulan penunjuk perasaan yang turut menggunakan kepala lembu sebagai membantah cadangan penempatan semula kuil Hindu di Seksyen 21 Shah Alam.

Mengikut dari risikan anakmuda, yang mai bantah bawa kepala lembu juga orang PAS pun ada, ermm…takkan Pakatan Rakyat dah berpecah? Kata kuat… Nak Tawan Pentadbiran Malaysia… Nak pi Putrajaya.. errmm.. Mampu ka kalu setakat isu macamni pun tak boleh nak sattlekan?

Tindakan keterlaluan macamni boleh menimbulkan rasa kurang senang kaum lain tidak seharusnya timbul, kerana setiap masalah yang wujud boleh diselesaikan melalui rundingan.Kalu kita fikir rasionalnya pun ada, ada masalah kita berunding. Puak Pakatan Rakyat Selangor pun kena duk semeja ngan penduduk. Yang penduduk tew pun kena cari meja buang PKR yang tak paham2 masalah penduduk biaq pun depa dah tadbir negeri tew..

Kata Parti keadilan untuk rakyat, tapi rakyat duk bawah pentadbiran hangpa tak puas ati juga. Lepas isu arak, timbul isu kepala lembu..lepas ni tahla apa pulak yang rakyat tak puas ati.. Kiranya Pakatan Rakyat ngan kerajaan BN sama jala…so apa yang bezanya?
Apa kata anakmuda?
Apalah salah lembu tew? Kepala diarak, dibuat sebegitu rupa?

Post a Comment