TERKINI HARI INI : 15 Ahli Parlimen #PakatanRakyat Bakal Umum Lompat dan #SokongBN?Berita yang baru aku terima, Azmin bersama 14 ahli parlimen Pakatan Rakyat bakal umum lompat katak dan menyokong BN. Ada juga sumber yang memberitahu, Azmin bakal diberikan jawatan menteri penuh.

Ahli politik 49 tahun mahu meninggalkan pakatan 'kerana rasa tidak puas hati beliau di atas peruntukan kerusi jawatankuasa eksekutif di kalangan ahli-ahli Pakatan Rakyat negeri Selangor .'

Adalah dipercayai bahawa 15 orang - dikatakan Ahli Parlimen yang baru dipilih  akan mengikuti Azmin keluar parti.

Ketiadaan Azmin di  perhimpunan raksasa Pakatan Rakyat yang diketuai oleh Datuk Seri Anwar Ibrahim di Kelana Jaya, Selangor pada malam Rabu telah mendapat perhatian.

Di Twitter, beliau menyelar Pakatan kerana menganjurkan perhimpunan tersebut, menggesa parti itu untuk menerima kehilangan mereka pada Pilihan Raya Umum ke-13 baru-baru ini membuat kesimpulan.

Azmin menulis beberapa tweet seperti di bawah


Difahamkan Azmin dilaporkan salah seorang daripada mereka yang berjuang untuk menjadi Menteri Besar Selangor . Nama beberapa calon  termasuk dari PAS Ahmad Yunus Hairi, telah timbul. Walau bagaimanapun, penyandang Menteri Besar Khalid Ibrahim dipercayai menjadi pilihan Rakyat kepimpinan Pakatan.

Post a Comment