PAS SYOK HABIS kerana dah Berjaya 'Islamkan' Karpal Sink!!!


Rata-rata ahli PAS melahirkan kesyukuran dan lega dengan kenyataan Karpal Singh berhubung isu Negara Islam pada Konvensyen Pakatan Rakyat ke-2 di Kepala Batas, semalam.
Asri Shaikh, 45, dari Masjid Tanah berkata kenyataan Pengerusi DAP itu jelas menggambarkan bahawa beliau semakin faham akan negara Islam yang sebelum ini beliau seolah-olah menentang tanpa asas yang kukuh.
"Kenyataan Pengerusi DAP itu merupakan perkembangan yang positif dan menunjukkan sikap keterbukaan beliau terhadap Islam.
"Beliau mula faham dengan pendekatan dakwah yang kita bawa," ujar Asri yang juga Setiausaha PAS Kawasan Masjid Tanah.
Bagi Imran Abdul Rahman, 44, (kanan) dari Tanjung Bidara, kalau sebelum ini Karpal dilihat begitu keras menentang negara Islam kini beliau kelihatan bersedia untuk berbincang dan mendengar dengan teliti tentang isu tersebut.
"Terbukti usaha PAS selama ini menerangkan tentang negara Islam mula difahami oleh semua orang termasuk DAP, cuma Umno sahaja yang terus membutakan mata dan memekakkan telinga.
"Tidak mustahil suatu hari mereka akan menerima konsep negara Islam yang terbukti adil dan telus kepada semua rakyat tanpa mengira kaum, agama dan ideologi," kata Imran yang juga merupakan Ahli Badan Perhubungan PAS Negeri Melaka.

GHOSTWRITER
Blog anakcucunabiadam syok habis bila Karpal Sink kata dia dah terima Negara Islam. Aku ingat puak PAS ni dah berjaya Islamkan Karpal. Rupanya sebab Karpal kononnya dah mula faham Negara Isle PAS tew. Siap kutuk UMNO, katanya Karpal pun dah terima Islam tapi UMNO tolak Islam. Dari tajuk tew yang aku faham, Karpal dah berbinkan Abdullahla... Rupanya Karpal bin PAS jerk!! Tew pun Beruk-Beruk PAS dah SYOK macam dapat pisang setandan...haahahhah!!

Post a Comment