Debat Anwar dan Ummi di Kerdau!! Terbaik!!

Anwar telah dilondeh dan dibogelkan semalam dihadapan penyokong-penyokongnya.. kah kah kah..

Saat yang ditunggu oleh Ummi berdepan dengan Anwar tercapai,ceramah Ummi Hafilda di Felcra Rumpun Makmur ,Kampung Sekoh disebelah markas AMK berhampiran dengan ceramah Anwar ternyata memanaskan PRK Kerdau dengan kehadiran hampir 3 ribu orang .Setelah hampir setengah jam Ummi berucap,Anwar Mat King Leather tiba disambut oleh khawarij khawarij yang rata ratanya dari luar.

Ummi yang berceramah secara santai menceritakan hal yang sebenar siapakah Anwar Ibrahim,Azmin Ali dan Syamsidar. Kelompok orang ramai yang berada di hadapan ceramah Anwar lebih tertumpu kepada ucapan Ummi sesekali memaling kearah ucapan Ummi.

Walaupun ketika itu dihadapan penyokong pakatan Anwar sedang berceramah,namun tumpuan mereka lebih kepada ceramah Ummi. Anwar kelihatan gugup,belum pun apa apa Anwar terus masuk gear lima terpekik terlolong .

Ummi turut mendedahkan antara kalangan PAS, Mat Sabu adalah salah seorang yang merayu agar Ummi mendedahkan kerja jahat Anwar hingga gelaran Al juburi diberikan oleh Mat Sabu kepada Anwar.

Kerdau tidak ada kena mengena dengan Tunisia atau pun Mesir tetapi seperti biasa Anwar cuba berbohong dan memperbodohkan dengan kencingnya,kemudian Anwar mula bercakap soal rasuah,kemudian disambut oleh Ummi " Anwar adalah bapak segala rasuah dinegara ini"

Kemudian Ummi menjerit "Wahai Anwar dengan orang kampung kamu boleh temberang,cukuplah dengan segala pembohongan kamu" Anwar bagaikan dilempang hinggakan ceramahnya beberapa kali kelihatan amat gugup.

Ummi turut menyebut nama nama ahli keluarga Anwar yang menjadi kaya raya kerana amalan rasuah dan kronisme membuatkan Anwar gugup dan tidak mampu untuk membalas kata kata Ummi.

Anwar tidak mampu berhadapan dengan Ummi, terus cabut lari selepas ucapan beliau yang tidak sampai setengah jam mengundang kekecewaan ramai penyokong khawarij hingga ada yang menyindir buang masa datang dari jauh kalau setakat nak bawak cerita basi.

Cilok dari Pisau.Net

Post a Comment