@abdulhadiawang, @nikabdulaziz, serta SELURUH PIMPINAN PAS : Takkan nak tunggu mati baru nak bersatu?


Kenapakah PAS masih ENGGAN dan MENOLAK sekerasnya usaha untuk Melayu dan ISLAM bersatu membina uhkwah dan kerjasama politik sebaliknya lebih rela bersama-sama KAFIR HARBI LAKNATULLAH DAP dan PKR PLURALISME dan LIBERALISME... kenapa???

Walhal Pemimpin UMNO tetap berusaha menjadi rakan dan berbuat baik kepada pemimpin PAS yang dibuktikan menerusi pelbagai peristiwa... antaranya sewaktu musibah atau kematian melibatkan pemimpin PAS... pemimpin UMNO segera menghulur tangan membantu, melakukan ziarah dan segala bantuan termampu atas kapasiti persaudaraan sesama ISLAM... RAHSIA DIDEDAHKAN OLEH USTAZ NASHA 

"DS Najib Razak antara menteri yang hadir paling awal semasa kematian Ust. Fadzil Noor rahimahullaah. Beliau tanya apa yang boleh kerajaan bantu. Lalu diminta ambulan untuk dihantar jenazah ke Kedah. Beliau terus membuat panggilan telefon mengarahkan disiapkan sebuah pesawat TUDM untuk menghantar jenazah pulang ke Kedah. Begitu juga Tun Abdullah Badawi juga masuk ke dalam van jenazah..."


Lalu Ustaz Nasha menyimpulkan satu konklusi perpaduan:
"Sampai bila nak bersatu? Takkan nak tunggu mati baru nak bersatu? Takkan nak tunggu negara pecah belah baru nak bersatu? Masa tengah tenang nilah kita bersatu..."
Atau sepertimana yang diungkapkan bekas Timbalan Presiden Pas, Ustaz Nasharudin Mat Isa. (Soal Jawab TV3, 6 Februari 2013)

Apa kiranya tiada lagi ruang buat ummah melihat penyatuan ini??? Jika itu berlaku... seluruh umat Islam di malaysia yang dahagakan penyatuan UMMAH ini akan menuntut sebab kenapa PAS menolak usaha penyatuan UMMAH dari pemimpin PAS yang dikatakan ULAMA dan ISLAMIK sangat tu... dihadapan ALLAH Azzawajalla di akhirat nanti... 

Ingatlah Hadi Awang, Nik Aziz dan seluruh kepimpinan PAS serta ahli... kami akan tuntut dan kemukakan dihadapan ALLAH SWT untuk KALIAN menanggung segala DOSA nanti jika disebabkan kegagalan penyatuan UMMAH angkara KEEGOAN PAS umat ISLAM di malaysia MUSNAH, DITINDAS dan MELARAT hingga syiar ISLAM menjadi malap mengakibatkan anak cucu dan generasi akan datang kami hanyut dan merana...

TIDAKKAH SELURUH AHLI PAS TAHU BAHAWA USAHA PENYATUAN UMMAH YAKNI KERJASAMA UMNO dan PAS telah dirintis sejak DAHULU LAGI oleh ALMARHUM DATO' FADZIL NOR dan USTAZ NASHARUDIN MAT ISA SELAKU ANAK DIDIK ALMARHUM CUBA MENERUSKAN USAHA PENYATUAN UMMAH INI.

BUKTI: ISU PALESTIN SEBAGAI PERMULAAN PENYATUAN 

Perpaduan Ummah
Pada 8 Mei 2002, Perdana Menteri Malaysia ketika itu, Dato’ Dr. Seri Mahathir Mohamad (kini Tun) yang juga merupakan Presiden UMNO telah dipertemukan dengan Almarhum Dato’ Fadzil Nor (Presiden PAS merangkap Ketua Pembangkang Parlimen ketika itu) di Balai Tun Syed Nasir, DBP.

Majlis yang turut dihadiri oleh Timbalan Perdana Menteri ketika itu, Dato’ Seri Abdullah Ahmad Badawi (kini Tun) dan Timbalan Presiden PAS ketika itu, Dato’ Seri Abdul Hadi Awang ini disaksikan di secara langsung di seluruh negara.

Program ini adalah suatu peristiwa penting dalam sejarah politik negara kita. Ianya mendapat liputan secara langsung oleh RTM. Program penuh gemilang ini antara lain ialah hasil usaha Presiden ABIM ketika itu, Tuan Haji Ahmad Azam Abdul Rahman dan (Allahyarham) Dato’ Rahim Bakar, ketika itu adalah Pengerusi Dewan Bahasa & Pustaka.

INGATKAH SELURUH AHLI PAS PESANAN ALMARHUM DATO' FADZIL NOR INI???
SUMBER : 
http://idealismalaysia.blogspot.com, 
http://kerisputera.blogspot.com,
http://chedinsphere.blogspot.com 


Post a Comment