@cmlimguaneng Patutla Penebat Kilat Bangunan UMNO Luntuh... @anwaribrahim punya KERJA!


Rupa-rupanya, bencana alam yang menyebabkan rod penebat kilat setinggi hampir 20 meter di Menara UMNO di Jalan Macalister tumbang akibat ribut kilat Khamis lalu telah dipolitikkan oleh Red Bean Army DAP dan pro-pembangkang.


Mereka sengaja memainkan isu tersebut di laman sosial seperti Facebook dan Twitter bertujuan memburuk-burukkan UMNO walau pun bencana alam itu tidak dapat dielakkan dan turut menimpa tempat-tempat lain di Pulau Pinang. Seorang rakyat Pulau Pinang meninggal dunia di Air Itam, Pulau Pinang dan banyak kerosakan berlaku di negeri itu.

Dan kepimpinan UMNO Pulau Pinang turut membantu keluarga mangsa yang terlibat. Mereka memberikan kerjasama kepada semua pihak dan agensi terlibat dalam kerja-kerja pembersihan dan mencari mangsa hilang.

Malah, Ketua Pegawai Eksekutif JKP Adzmi Ariffin telah mengesahkan bahawa bangunan 21 tingkat itu kukuh kerana kerja penyelenggaraan dilakukan secara berkala dan menyifatkan insiden runtuhan itu sebagai bencana alam.

Dan satu lagi perkara ialah sejarah bangunan UMNO Pulau Pinang yang dirasmikan pada 11hb Ogos 1998. Ketika itu, Pengerusi Perhubungan UMNO Negeri Pulau Pinang ialah Anwar Ibrahim. Ketua Pembangkang mereka.

Beliaulah yang terlibat secara langsung di dalam proses bangunan UMNO negeri itu.

ARKIB : 12/08/1998

Semua bahagian UMNO P. Pinang calonkan Dr M.

Selanjutnya baca di novandriDR. MAHATHIR MOHAMAD menerima cenderamata daripada Anwar Ibrahim selepas merasmikan Menara UMNO Pulau Pinang di Jalan Macalister, 

Post a Comment