ALASAN KUATKAN PAKATAN RAKYAT Punca ADUN Kajang Letak Jawatan ?

Gempar Kejadian Berlaku Semalam Kajang Selangor.. Mungkin Ultraman Dapat Hidu ada Banduan Nak Bertanding Disana
Lee Chin Cheh ADUN Kajang dari Pakatan Rakyat letak jawatan dengan alasan mahu kuatkan Pakatan Rakyat di Selangor!

Untuk rekod, sebelum ini 2008 Wan Azizah letak jawatan ahli parlimen kerana beri laluan kepada Anwar Ibrahim. Selepas itu Timbalan KM Pulau Pinang letak jawatan ADUN beri laluan kepada calon yang Anwar Ibrahim suka!

Spekulasi bertiup kencang ADUN Kajang letak jawatan bagi membolehkan Anwar Ibrahim menjadi MB Selangor dan telahpun mendapat persetujuan dari PAS dan DAP dan grassroot PKR.

Portal pembangkang bercakap begitu. Pemuda PKR menyokong Anwar menjadi MB baru Selangor. Lim Chin Cheh juga merupakan Bendahari Pemuda PKR. Timbalan Speaker Selangor yang nama macam orang Kelantan sudah buat kenyataan bahawa orang luar boleh bertanding sebarang ADUN di Selangor. 

Kenyataan Perlembagaan Tubuh Negeri Selangor jelas MB mesti dipilih dari anak jati Selangor. Kalau di Pahang juga MB mesti anak jati Pahang.

Tuanku Sultan Selangor sudah tentu lebih prefer anak jati Selangor jadi MB.

Rakyat Selangor bertanya jika prestasi dan KPI Khalid MB sekarang tip top kenapa mahu tukar MB?

Di media sosial ramai komen mengaku dulu mengundi Pakatan Rakyat di DUN Kajang tapi dalam kes sebegini tidak berpuas hati kerana rakyat seolah-olah dipermainkan kerana wang rakyat banyak dibazirkan bila PRK perlu diadakan dalam masa 60 hari.

Perletakan jawatan ADUN yang unnecessary tiada apa-apa masalah kesihatan dsb.

Rakyat akan fed up dan bosan dengan permainan politik caca marba begini. Akhirnya rakyat di DUN Kajang tidak akan mengundi Pakatan kerana mahu mengajar Pakatan? 

Makan Satay Kajang lagi sedap dari melayang puak PR yang banyak muslihat..
Kenapa tidak seluruh Pakatan Rakyat letak jawatan di semua kerusi parlimen dan ADUN seluruh Malaysia demi mahu menguatkan Pakatan Rakyat di mata rakyat?

Buat PRU lain. Yerla duit dah banyak. Nak buat apa lagi kan?