Strategi Mazlan Aliman untuk menang di Tenang : Serang ISA & FELDA

Melayu CinDia mengucapkan SYABAS buat ADUN Bagan Pinang, Tan Sri Mohd Isa Abdul Samad atas perlantikan beliau sebagai Pengerusi FELDA berkuatkuasa pada 1 Januari 2011. Melalui pengalaman beliau, Insyaallah FELDA akan lebih mantap dan efisyen di bawah kepimpinan beliau. Namun secara tradisinya, pasti ada beberapa individu yang akan menyerang dan membantah perlantikan beliau. Siapa?
Mazlan Aliman kelihatan begitu gelisah dengan perlantikan Isa yang dikira amat lantang dalam menjawab beberapa isu terutamanya melibatkan fitnah. Kenyataan Isa baru2 ini yang akan menjawab kesemua persoalan yang timbul dan dipermainkan pembangkang dek kerana kerakusan untuk mendapat undi telah menyebabkan Mazlan tidak senang duduk dan terpaksa merancang semula serangan fitnah terbaru bagi menjatuhkan FELDA.

Menurut sumber dalaman Pakatan, Anwar dan Mazlan Aliman sedang memasang strategi baru bagi menyerang Isa Samad sebagai strategi utama kempen PRK DUN Tenang. PRK ini amat penting buat Anwar sebagai bukti samada pengundi2 FELDA dapat menerima fitnah yang dilemparkan oleh Mazlan secara keseluruhan.

Sumber tersebut juga mengatakan bahawa strategi lama yang telah dirancang terpaksa dilupuskan serta merta kerana Mazlan tidak menafikan, serangan lama yang digunakan akan ditepis dengan mudah oleh Isa Samad yang telahpun mempersiapkan jawapan dalam menangkis fitnah2 tersebut.

Inilah tugas Mazlan. Hanya perlu menjatuhkan krelibiliti FELDA yang bukan sahaja banyak berjasa kepada peneroka2, malah keluarga beliau sendiri. Buat Isa Samad, jangan gusar. Teruskan usaha YB. memertabatkan agensi terulung yang menjadi kebanggaan rakyat Malaysia.

"Mazlan, sedarlah di mana engkau dilahirkan. Siapa yang membesarkan kau? Hasil pendapatan FELDA lah engkau dibesarkan. Dengan titik penuh ayah kau menyara hasil pendapatan FELDA."

Mengungkap kata2 abang kepada Mazlan, 
"Mazlan, kembalilah ke pangkal jalan."
sumber : Melayu CinDia

Post a Comment