Ni rupanya aktiviti PAS bila jadi mangsa banjir di Tenang!!

Komen dari pembaca blog MPPsalam semua
saya org Labis dan rumah saya menjadi bilik gerakan bg jentera UMNO Cawangan LAbis di Kg Paya Merah dan dibantu oleh UMNO Sekijang.  
Bila kami dpt tahu kg dah naik air dan rumah saya terlibat sama,kami terpaksa hentikan kerja-kerja meraih undi utk pilihanraya.dan masa itu hanya mengharapkan bantuan dr peraih2 undi dr UMNO Bahagian lain... 
apa yg berlaku pada malam mengundi di kampung kami ialah 
1) Puak2 PAS mula membuah kecoh dengan meronda sekitar kg2 kami dr pagi hingga ke tengah malam 
2)menumpang dan memenuhi surau di kg kami.dimana bila Ayah saya sebagai pengerusi surau menghalang mereka dpd tidur didalam surau sbb arahan dpd pekeliling.Ketua kg turut serta pada mlm itu.tp mereka seperti tunggul dan pekak serta buta mata bile diminta keluar dr surau tersebut. 
3) keesokkannye,mereka sengaja parking kereta mereka sehinggakan penuh sepanjang jalan di tepi surau dan didlm kawasan parking.mereka juga menggantung banner mengeji calon BN ... sungguh kurang ajar.alasan mereka ialah supaya berlaku kesesakan dan menyukarkan org kg untuk keluar mengundi dan meyukarkan pergerakan kenderaan2 BN. 
4) bila mana pada petang hari pembuangan undi berlaku,kg kami dilanda banjir besar.dan mangsa2 banjir duduk sementara di dewan serbaguna kg paya merah.dan kawasan Labis juga terputus hubungan dengan mana2 kawasan.maka terdpt beberapa org dr puak PAS ygtak PASS nak kuar dr Labis..dan mereka ini terperangkap dan menumpang disurau paya merah.sedangkan penempatan dibuka di dewan dan balai raya kg. 
apa yg saya kesalkan bila mana mereka2 ini MENCURI bekalan makanan untuk mangsa banjir. mangsa banjir kali ini ramai kira2 300 org. nasi,lauk pauk, sardin, biskut.air mineral.apabila ini berlaku, mangsa2 banjir ini termasuk saya menjadi marah kerana mereka sanggup mencuri makanan,sedangkan mereka boleh meminta dpd kami.kami bukan zalim seperti mereka. bila kami pergi mengundi mereka menjerit2 memaki hamun kami.bila kami bawa pengundi2 kami, kami dilempar dengan kata2 kesat... 
alhamdulillah walaupun kami ditimpa musibah seperti ini tp ade hikmahnye.arinih kite nampak mcm mana keikhlasan pemimpin PAS dlm mentadbir negara...jika mereka ikhlas,kalau kalah pon mereka tetapmembantu..betul tak...????ini keputusan belum keluar muka2 mereka terus dah takde...hahahaha alasan banjir...alhamdulillah Allah tunjukkan siapa yg benar dan siapa yg tidak.

GHOSTWRITER
 Bila banjir melanda sekitar DUN Tenang, PAS jadi pencuri rupanya. HAMPAS betul. Tapi takpe, Pok Nik Dah Konfremkan Syurga buat mereka. Tapi di Tenang juga jelaslah bahawa, PAS melacurkan agama dengan maki hamun dan mencuri. Tidak cukup dengan itu, di mana pemimpin PAS dikala penyokong PAS sendiri di dalam kesusahan. Dibiarkan kelaparan sehingga mencuri untuk makan. Atau mungkin inilah budaya yang diajar Pok Nik kalu lapar masa banjir, boleh mencuri. Halal!

Post a Comment