SLOGAN UBAH KINI BERJAYA DIREALISASIKAN OLEH #PakatanRakyat

UBAH - AKHIRNYA MEREKA UBAH KABINET KERAJAAN MALAYSIA TANPA KAUM CINA!


Kaum Cina terpinggir sekarang apabila MCA mengatakan bahawa mereka enggan menerima sebarang tawaran untuk apa apa jawatan dalam kabinet. Inilah satu perubahan yang besar yang telah pembangkang lakukan dalam pentadbiran kerajaan Malaysia. Ubah sehingga tidak ada wakil mereka dalam kabinet kerajaan.

Sekarang baru orang orang Cina sedar bahawa mereka tertipu dengan Anwar dan PAS juga baru sedar bahawa apa yang mereka lakukan sekarang tidak menguntungkan mereka juga. Apa guna 38 kerusi dalam Parlimen mewakili suara Cina jika ianya bukan pembuat keputusan.

Tentu sekali kaum ini akan sendiri merasa malu apabila berhubungan dan mahu berurusan dengan pejabat pejabat kerajaan. Eloklah kita juga mula dulukan produk Melayu.

Keputusan PRU ini banyak memberikan hikmah kerana , hari ini Anwar, DAP, PAS baru tahu UMNO adalah sebuah parti Melayu yang besar dan kental. UMNO boleh mendirikan kerajaan walaupun kaum Cina dan sebahagian dari Melayu yang tidak sedar diri tidak menyokong UMNO.

BN dapat menawan kembali dua buah negeri yang dahulu di menangi oleh pembangkang , sudah cukup membawa satu pengertian yang besar bahawa Melayu dan UMNO masih relevan.

Post a Comment