Sepantas Kilat #AnwarIbrahim Fail Notis Rayuan #PRKKajang Hari INI!!Apabila fail rayuan cepat betul. Tidak tunggu atau bertangguh lagi.

Ia dilakukan tanpa berlengah 

Ketika didesak untuk dibicara sebelum ini ada saja alasannya. Sengaja mahu lewat-lewatkan perbincaraan. Sampaikan 60 kali tertangguh perbicaraan Mahkamah.

Itulah sikap Anwar Ibrahim dan pasukan peguamnnya. 

Pagi ini Anwar Ibrahim yang dijatuhkan hukuman lima tahun penjara selepas didapati bersalah meliwat pembantunya memfailkan notis rayuannya.

Peguamnya, Ramkarpal Singh memfailkan kertas itu di Mahkamah Rayuan dan memberikan salinannya kepada Mahkamah Perseketuan.

Ramkarpal berkata, notis rayuan itu difailkan hari ini tanpa berlengah sebagaimana yang diarahkan Mahkamah Rayuan.

Mahkamah Rayuan mendapati Anwar bersalah selepas membenarkan rayuan Putrajaya untuk mengenepikan keputusan Mahkamah Tinggi Januari 2012 lalu.

Pihak pembela akan memfailkan petisyen rayuan selepas Mahkamah Rayuan menyiapkan sebab-sebab ke atas penghakimannya.

Sementara itu pembantu Anwar, Ibrahim Yacoob membayar wang jaminan RM10,000 bagi membolehkan Anwar bebas sehingga keputusan Mahkamah Persekutuan diperoleh ke atas rayuannya.

Bagaimanapun, kelibat Anwar tidak kelihatan untuk menandatangani jaminan itu walaupun mahkamah mengarahkan beliau memenuhi semua formaliti jam 11 pagi ini.

Beliau dikatakan masih berada di Parlimen.